PGS

Andere taal : english
My Plaxo Xing LinkedIn Twitter
TEL: +32 478 256784
Menu

What zijn Shared Services?

Shared services of hosted services bieden mogelijkheden voor vrijwel elke organisatie in het huidig economisch klimaat en de sfeer van het koortsachtig zoeken naar kostreducties of kostenverlagingen. Of de diensten nu uitbesteed worden of men hiervoor een deel van een bedrijf overneemt, organisaties die shared services aanbieden en leveren, geven een aantrekkelijke optie om back- en front-office kosten te verlagen. Deze oplossingen hebben hun deugdelijkheid al afdoende bewezen, terwijl het niveau van de dienstverlening aan klanten en het bedrijf zelf er in vele gevallen zelfs op vooruit gaat. Dit op zijn beurt, biedt een opportuniteit voor leveranciers van shared services.

Een juiste, goed gekozen strategie voor shared services creëert een meerwaarde, vermindert meetbaar de kosten en verhoogt de flexibiliteit. Echter, een onbezonnen en verkeerde aanpak, zonder de nodige aandacht voor risico's, slecht uitgebalanceerd en zonder lange termijn flexibiliteit, wordt een kostbare aangelegenheid.


Shared Services

PGS kan als een onafhankelijke adviseur uw bedrijf professioneel begeleiden bij het zorgvuldig selecteren van beschikbare oplossingen voor het gebruik van shared services volgens de specifieke doelstellingen en wensen van de klant:

Verbetering van de liquiditeit - Dit wordt vaak aangewend als een degelijke oplossing op lange termijn. Shared services of hosted services kunnen met succes worden aangewend als een instrument om de onmiddellijke liquiditeit te verbeteren.

Zorg voor flexibiliteit - elke organisatie die shared services of hosted services overweegt moet zijn flexibiliteit voor ogen houden.

Performantieverbetering - gedegen shared services en stabiele, mature outsourcing modellen kunnen helpen om de prestaties van een organisatie te optimaliseren en bieden bovendien nog kansen om kosten verder te reduceren.

Onderneem actie - het is gemakkelijk om erover te praten, maar soms moeilijk om beslissingen te nemen, vooral wanneer een hele organisatie en eventueel de aandeelhouders je persoonlijke prestaties bekijken. Het nemen van de moedige beslissing over het gebruik van shared services of hosted services, vereist een gezonde mix van strategisch inzicht over sourcing en gericht handelen. Deze combinatie is diep verankerd in de cultuur PGS en wordt mogelijk gemaakt door de aard van mensen en partners waarmee PGS samenwerkt.